Oszczędzasz 28%

Olej kokosowy NIERAFINOWANY EXTRA VIRGIN 900ml - Piątnica

Sugerowana cena sprzedaży: 39.90 PLN
28.90 PLN
Oszczędzasz: 11.00 PLN (28%)
Cena w punktach: 289 punkt
Punkty bonusowe: 7 punkt
W magazynie
+

Opis produktu

Olej kokosowy pozyskiwany jest z twardego miąższu orzechów palmy kokosowej (Cocos nucifera). Olej kokosowy nieoczyszczony idealnie nadaje się do smażenia ze względu na wysoką temperaturę dymienia, nie przypala się oraz nie zmienia smaku przyrządzanych potraw. Doskonały do domowych wypieków jako zamiennik margaryny. Posiada naturalną, białą barwę, a w temperaturze 25*C przypomina ścięty tłuszcz.

Środek spożywczy:

- Do smażenia. W wysokich temperaturach olej kokosowy, w odróżnieniu od innych olejów nie pali się i nie jełczeje.

- Ponadto na jego bazie można przyrządzać ciasta, torty i czekoladowe desery. W związku z tym, że olej kokosowy rozpuszcza się w temperaturze ok. 26 stopni C, może być też dodawany do dressingów i sosów sałatkowych.

W kosmetyce:

Używany jest m.in. do pielęgnacji matowych i łamliwych włosów oraz suchej i swędzącej skóry głowy oraz ciała.

Ciało:

- Może być stosowany, jako balsam na skórę całego ciała.

- Idealny do depilacji oraz po jej wykonaniu.

Włosy:

Można stosować, jako maseczkę lub serum na włosy. Olej wetrzeć w skórę głowy i we włosy, pozostawić na 30 minut, potem zmyć łagodnym szamponem.

Twarz:

Można stosować do demakijażu twarzy. Niewielką ilość oleju w postaci stałej, nanieść na wacik i oczyścić skórę twarzy i oczu. Po wykonaniu demakijażu, przetrzeć twarz chusteczką, aby usunąć nadmiar oleju.

Wartość odżywcza / 15 ml:

  • Tłuszcz całkowity: 25%
  • Tłuszcze nasycone – 13,3 g: 67,5%
  • Tłuszcz trans – 0 g: 0%
  • Cholesterol – 0g: 0%
  • Sód- 0g: 0%
  • Węglowodany- 0g: 0%
  • Białko- 0g: 0%
  • Witamina A: 0%
  • Witamina C: 0%
  • Wapń: 0%
  • Żelazo: 0%

Kraj pochodzenia: Indonezja/Polska